Background
22.1.2022säästäminen, raha

10 Tapaa säästää rahaa

Säästätkö rahaa johonkin tiettyyn? Ovatko rahat vähissä ja mietit kuinka selviät? Haluatko kenties vain säästää tu­le­vai­suut­ta varten? Kokosin tähän 10 tapaa säästää rahaa helposti.

*Kirjoitus sisältää mainoslinkkejä, linkit on merkitty *-merkillä. Linkkiä painamalla ei tule yhtään mitään lisäkustannuksia.

1642859122234_Blogibanneri%20s%C3%A4%C3%A4st%C3%A410-me.png

1. Avaa erillinen sääs­tö­ti­li

Se voi olla todella tärkeää sääs­tä­mi­sen aikana. On tärkeää laittaa sääs­tet­tä­vät rahat eril­li­sel­le sääs­tö­ti­lil­le heti ti­li­päi­vä­nä. Jos koko palkka seisoo sinulla käyt­tö­ti­lil­lä, se aika varmasti hupenee kuukauden aikana huo­maa­mat­ta. Siirrä jo­kai­ses­ta palkasta omasta ta­lou­del­li­ses­ta ti­lan­tees­ta­si riippuen tietty määrä, esi­mer­kik­si sata euroa, sääs­tö­ti­lil­le. Vuodessa kasassa on jo 1200 euroa. Suo­sit­te­len lait­ta­maan summan siir­ty­mään au­to­maat­ti­ses­ti.


2. Tarkista kaikki suo­ra­ve­loi­tuk­set kuten suo­ra­tois­to­pal­ve­lut. 

Jos et käytä jotain, lopeta ja laita sama raha säästöön. Jos et kokonaan halua luopua pal­ve­lus­ta niin voit pitää siitä taukoa. Olen itsekin maksanut turhaan va­hin­gos­sa suo­ra­tois­to­pal­ve­lus­ta, jota en ole käyttänyt lainkaan, kun olen unohtanut lopettaa palvelun. 


3. Myy kaikki turha 

Myy turhat vaatteet, huo­ne­ka­lut ja esi­mer­kik­si lasten hyvät vanhat vaatteet ja lelut. Meillä kaikilla varmaan on kotona jotain turhaa, mitä ei käytetä yhtään. Ta­va­roi­den myyminen on onneksi nykyään tehty erittäin helpoksi, on esi­mer­kik­si Facebook ryhmät, Tori.fi ja Huuto.net. Ta­va­roi­den myyminen onnistuu siis helposti netinkin kautta. 


4. Osta tavaroita käy­tet­ty­nä

Vaatteet, huo­ne­ka­lut ja ko­din­ko­neet voi ostaa käy­tet­ty­nä ja siinä säästää huo­mat­ta­vas­ti. Kannattaa aina kuitenkin tarkastaa, että käytetyt tavarat ovat täysin ehjiä, niin säästyt turhilta kor­jaus­kus­tan­nuk­sil­ta. 


5. Sääs­tä­mi­nen ruo­kakau­pas­sa

Tarkista aina kilohinta ruo­kakau­pas­sa ja osta sen pe­rus­teel­la halvin tuote ja seuraa tar­jouk­sia. Tee ruokaa kerralla iso satsi. Laita valmista ruokaa pakkaseen, joten aterioita on aina pa­kas­ti­mes­sa. Hyödynnä tar­jouk­set, alen­nus­myyn­nit, kupongit ja vuo­de­na­jat ja vertaile hintoja ennen ostamista. Suo­sit­te­len ostamaan ruokaa esi­mer­kik­si -50% tar­jouk­ses­sa, vaikka päiväys olisi pian menossa, koska voit pakastaa ne tuotteet ja valmistaa tar­vit­taes­sa. Näin saat ruoan puoleen hintaan ja rahaa voi laittaa säästöön.


6. Tingi autosta tai au­toi­lus­ta

Osta edul­li­sem­pi auto tai kokeile elää ilman autoa yksi vuosi. Tämä ei tie­ten­kään ole kaikilla mah­dol­lis­ta, mutta jos on niin siinä voi tehdä suuret säästöt. Kokeile kulkea vaikka bussilla tai pol­ku­pyö­räl­lä, jolloin voit säästää satoja euroja kuu­kau­des­sa. 


7. Maksa laskut ajoissa!

Laskut kannattaa aina maksaa ajoissa, että vältyt vii­väs­tys­mak­suil­ta. On aivan turhaa vältellä laskujen mak­sa­mis­ta, koska ne on aina pakko maksaa. Laskua mak­saes­sa­si voit asettaa erä­päi­väk­si samat eräpäivät kuin laskussa on ja näin vältyt vii­väs­tys­mak­suil­ta­kin.


8. Hyödynnä op­pi­lai­tok­sien tarjoamat halvemmat hinnat

Hius­ten­leik­kuun, hieronnan, ra­ken­ne­kyn­net tai vaatteen kor­jausom­pe­lut voi teettää op­pi­lai­tok­sis­sa edul­li­ses­ti. Joissakin ta­pauk­sis­sa jopa il­mai­sel­la! 


9. Vi­sua­li­soi ta­voit­tee­si

Tämäkin on oleel­lis­ta sääs­tä­mi­ses­sä. Jos käytät Suomessa 50 euroa kerralla ra­vin­to­laan, mieti mitä kaikkea sillä olisit saanut esi­mer­kik­si Kaakkois-Aasiassa. Mieti esi­mer­kik­si mihin voisit käyttää sääs­tä­miä­si rahoja lo­mamat­kal­la.


10. Kil­pai­lu­ta so­pi­muk­set

Kil­pai­lu­ta säh­kö­so­pi­muk­set,  lainat, va­kuu­tuk­set, pu­he­lin­liit­ty­mät ja net­ti­liit­ty­mä. Kil­pai­lut­ta­mal­la pelkän sähkön voit säästä satoja euroja vuodessa. 


Sähkön voit kil­pai­lut­taa esi­mer­kik­si il­mai­sek­si ja helposti:

Lainan voit kil­pai­lut­taa esi­mer­kik­si maksutta seu­raa­vis­sa pal­ve­luis­sa:Huomio ja li­sä­vin­kit!  Huomaa, että kaikessa ei aina tarvitse säästää, eikä tarvitse syödä pelkkää puuroa. Sääs­tö­vin­kit vain auttavat sinua saa­vut­ta­maan jotain mistä unelmoit. 


Voit huijata itseäsi, että rahat ovat vähissä. Siirrä ti­li­päi­vä­nä kaikki yli­mää­räi­nen raha sääs­tö­ti­lil­le talteen ja jätä käyt­tö­ti­lil­le vain vält­tä­mät­tö­min, jolla kituutat koko kuukauden.

Kutsukaa kaverit kylään ja pitäkää nyyttärit sen sijaan, että menisitte kal­lii­seen ra­vin­to­laan yhdessä.

Etsi töitä vaikka Duu­ni­to­ris­ta. Sieltä löytyy kyllä etätöitä ja si­vu­duu­ne­ja, jos on aikaa yli­mää­räi­sel­le työlle.

Otathan rohkeasti yhteyttä, mikäli sinulla heräsi kysymyksiä. Voin neuvoa esimerkiksi sopimusten kilpailuttamiseen liittyvissä asioissa tai missä vaan sivun aiheisiin liittyvissä asioissa. joonas@pohjaltahuipulle.fi. 

Jaa tämä artikkeli
Looking up

Joonas Häkkinen

Pohjalta Huipulle on blogi siitä, kuinka voi tienata rahaa, sijoittaa, säästää ja tavoitella taloudellista riippumattomuutta. Pyrin myös kirjoittamaan mahdollisimman selkeää tietoa, jotta kaikki sen ymmärtävät.

joonas@pohjaltahuipulle.fi

Kommentit

Linkit

© Pohjalta Huipulle. Kaikki oikeudet pidätetään. Tietosuojaseloste